12-02-2009

Zouk op zondag

Voor de liefhebbers heeft De Grott in Breda 'zondagen voor zouk' opgestart. Het blijkt dat er toch ook behoefte is aan feestjes met alleen zouk. Volgens Marc loopt het goed, dus als je zoukliefhebber bent, ga dan zeker een keertje kijken! Iedere zondag vanaf 20.00, wisselende DJ's en gratis entree.

07-03-2010

Kizomba: een variant op zouk


Wat is Kizomba?

Beluister Kizomba-muziek!

Leer Kizomba dansen! (video)

Het doet mij (Esmaralda) eerlijk gezegd een beetje denken aan tango-achtige stappen op zouk-muziek, maar dit is dus kizomba...


HotShot augustus 2008:
Kizomba All Stars

Naar aanleiding van een leuk bericht van Saskia Neto in ons gastenboek viel de keuze voor 'CD van de maand' in augustus 2008 op deze leuke kizomba-cd van Kizomba All Stars

De gehele maand augustus draaide Radio Carrousel tracks van deze cd.

Hierbij nog enkele kizomba-clipjes.

Clip 1
Clip 2
Clip 3

Kijk voor meer informatie (ook over workshops) op deze Hyve.

Kizombales door Saskia en Vivaldo


Kizomba artisten:

 • Matias Damasio
 • Maya Cool
 • Yuri da Cunha
 • Rei Helder
 • Bonga

28-02-2010

Kudurobattle?

De Afrikaanse kizomba is zijn opmars aan het maken. Er zijn speciale feesten en je kunt lessen nemen. Maar ook wordt er regelmatig op zoukfeesten even een kizomba tussendoor gedraaid. Maar er is nog meer. Heb je ooit van de Kudurobattle gehoord?

Kuduro (of kuduru) is een muzieksoort die oorspronkelijk uit Angola komt. Kuduro is erg populair in de voormalige Portugese overzeese provincies in Afrika, evenals in de buitenwijken van Lissabon, Portugal. Het wordt gekenmerkt als uptempo, energiek en dansbaar. Kuduro dansen is vergelijkbaar met Dancehall dansen van Jamaica. Het is vooral beïnvloed door Zouk, Soca en rara muziekgenres. Het combineert ook West-house en techno met traditionele Angolese kilapanga en sembe muziek.

Muziekvideo 1
Muziekvideo 2

03-03-2010

DJ Freddy's 'Zouk Vibes'

Check Freddy's maandelijkse zouk top-20! (2e tab onderaan)
27-07-2009

Braziliaanse muziek

Brazilië heeft een indrukwekkende muziekcultuur. De Braziliaanse muziek is ontstaan uit het mengen van de muziekstijlen van de Europese kolonisten met de stijlen van Afrikaanse slaven en –in mindere mate- de inheemse bevolking.

Internationaal is vooral de samba bekend. Onder jazz-liefhebbers geniet ook de bossa nova bekendheid, maar de meerderheid van de Braziliaanse muziek krijgt buiten Brazilie? niet de aandacht waar zij recht op heeft. Wie zich in de Braziliaanse muziek verdiept, ontdekt een nieuwe wereld aan klanken, stijlen en ritmes varierend van klassiek tot hiphop-achtige muziek.

Brazilië


Klik door voor meer info over enkele (on)bekende Braziliaanse muziekstijlen:

(Bron: www.donabrasil.com/nl)


12-11-2007

Kassav

Wie kent deze bekende zouk formatie uit Guadeloupe en Martinique niet? Velen van ons zijn met hun muziek opgegroeid, want zij zorgden ervoor dat zouk bekend werd in het Caribisch gebied, Europa en Afrika. Op 8, 9 en 11 november 2007 deed Kassav Nederland aan.

(Bron: http://latin.blog.nl)

Lees meer over Kassav

Zouk

15-06-2011

2 juli: kizomba bootcamp in Eindhoven

Door Vivaldo & Saskia Neto

Locatie: dansstudio Cubadanza, Gagelstraat 78, 5616 RS Eindhoven
Tijd: 13.00 - 16.45 uur
Kosten: € 35,- p.p.

Aanmelden: info@kizomba-nederland.nl
Vermeld je naam en met hoeveel personen je komt, je krijgt dan een mail terug met een bevestiging en al de info betreffende de bootcamp. Als dit niet lukt bestaat er ook een mogelijkheid om je in te schrijven op de dag van de bootcamp zelf!

Wat is kizomba?
Kizomba is een zwoele en sensuele dans en kent zijn oorsprong in Angola. Kizomba betekent in het kimbundu (een van de vele talen die naast het Portugees wordt gesproken in Angola): feest.

De kizomba heeft hele kleine raakvlakken met de zouk maar er wordt er niet met het hoofd gezwierd van de ene naar de andere kant, er komt veel meer voetenwerk aan te pas, dat soms ook weer iets weg heeft van de tango.

Het is echt een sensuele dans, de kizomba wordt dus ook erg close gedanst.De kizomba kan op vele manieren gedanst worden, langzaam (tarraxinha), de snellere kizomba wordt vaak gedanst op semba muziek.

Kom alvast in de stemming met deze filmpjes:

13-06-2011

Handig, één zouk-agenda!

Op aardig wat plaatsen worden de laatste tijd zouk en/of kizomba lessen en workshops gegeven. Ook een aantal zouk feesten zijn best regulier. Zou het niet prachtig zijn als echt elke aanbieder ook zijn feest in één agenda zet voor Brabant en Limburg?

Dit kan bij de Salsagids van Cas Tuyn. Het is voor de dansers fijner en voor ons als radioprogamma ook. En misschien dat we hierdoor ook niet meer continu gespamd worden op Facebook en in één keer een overzicht hebben van de activiteiten. Dus zouk-organisaties: doe je best! Kijk op Salsagids.info

14-11-2010

Ken je de zouk DJ's?

DJ Lady Diana is een van de top zouk dj's in Brabant, zij zal iedereen laten dansen op meeslepende zouk nummers. De Angolese DJ Unakana draait typische Angolese muziek zoals semba en kuduro. Hij is opvallend in de opkomende kizomba scene, hij draait ongelooflijk lekkere nummers en mixt deze feiloos door elkaar! Dan is er ook DJ Ruiste, de enige kizomba (zouk) dj in Brabant. Hij is van Kaapverdiaanse komaf, naast de kizomba en zouk draait hij ook funana en semba.

Een tip: probeer naast de zoukdans muziek van het brede scala van deze muziekcultuur te genieten. Dus probeer ook eens de Kizomba te dansen met iemand! Een leuke aanvulling op je zoukdansen.

30-01-2011

Zouklessen en -aanbieders Brabant

Hierbij een overzicht van zouklessen en -aanbieders in Brabant. Let op! Het rooster kan wijzigen met de seizoenen! Klik voor meer info en voor het complete lesrooster van het nieuwe dansseizoen (salsa, bachata etc.) door naar de sites van de verschillende dansscholen.


 • Bergen op zoom
  SaZouk / locatie:
  D`Honneur, Koepelstraat 103.
  Den Enghel, Grote Markt 19.

 • Breda
  Zoukdushi / locatie:
  Sport- en dansstudio Studio Grease, Waterloostraat 23.

  ZoukMotion / locatie:
  Zaal Oranjestad, Terheijdenseweg 70 (achter CS).

 • Eindhoven
  Salsa Sensation Locaties:
  Verspaandonk Zalencentrum, Kloosterdreef 84.
  Laurens Sportzone, Vijfkampenlaan 6c.

  ZoukLovers / locatie:
  Dansstudio Cubadanza, Gagelstraat 78.

  DancAmi / locatie:
  Zaal De Harmonie, Hoogstraat 310.

 • Etten-Leur
  SalsaGalante / locatie:
  Activiteitencentrum Het Turfschip, Langebrugstraat 63.

 • Nuenen
  Salsapati / locatie:
  Cult. centrum Het Klooster, Park 1.

 • Tilburg
  ZoukLovers / locatie:
  Dansschool Boleyn, Dragonstraat 21.

 • Uden
  Maestra / locatie:
  Zaal Verhoeven, Neeringstraat Oost 25.

 • Veghel
  Maestra / locatie:
  Ambiance, NCB Laan 95.

 • Venray
  Maestra / locatie:
  Janssen Dans- & Partycentrum, Raadhuisstraat 6, Venray.

 • Zevenbergen
  Bailamoslatino / locatie:
  Cafe leven in de brouwerij, Kerkstraat 8.

 • Maasmechelen (België)
  CherryZouk / locatie:
  La Rosa Negra, Dr. Haubenlaan 34.


Staan de zouklessen van jouw dansschool hier nog niet bij? Mail ze naar de redactie!

14-10-2007

ZOEK DE ZOUK

Zouk in love

Zouk lijkt in heel Nederland aan te slaan: er is bijna geen salsafeest meer te vinden waar geen zouk wordt gedanst en het aantal dansscholen dat ook zouklessen aanbiedt, neemt ook buiten de Randstad snel toe. Vandaar een speciale pagina met aandacht voor zouk en alles wat daarmee (in)direct samenhangt.

30-05-2010

Zin in Samba of Axé?

Dansschool Candidans verzorgt in Eindhoven (Geestakker 548) diverse cursussen en workshops:

 • Samba dans voor vrouwen
 • Samba-Aerobics /Axé (beginners)
 • Samba-Aerobics /Axé (half-gevorderd)
 • Reggaeton

Dansschool Candidans verzorgt in Eindhoven ook lessen Core Dance en Ontspanning.

22-03-2008

Zoukstation: internet zouk radio

Zin in lekkere zoukmuziek? Check Zoukstation, een online radiozender met zouk muziek uit verschillende stromingen, zoals zouk love, cabo zouk, kizomba en zouk retro.

14-11-2010

Zoek je zouk-dansschoenen?

Dide tipte ons over www.edmundvangroningen.nl, een winkeltje met dansschoenen in Groningen (vlakbij de grote markt in de straat van de V&D). Veel salsaschoenen en dus ook schoenen voor zouk. Ze verkopen alleen maar dansartikelen en dansschoenen, dus het advies is uitgebreid en volgens Dide heel goed!

28-10-2007

Leuke cd's met zouk

Ben je op zoek naar een leuke cd met (onder meer) zouk? Check deze twee cd's van het bekende label Putumayo. De cd's zijn verkrijgbaar via Most Wanted.


Lees meer over de cd 'French Caribbean'


Lees meer over de cd 'Caribbean Party'

05-06-2010

Beoordeel zouk-muziek!

Op deze leuke latin-site kun je recensies over zouk-muziek lezen en plaatsen!
05-06-2010

Zoukamor

ZoukAmor geeft lessen op verschillende niveaus. Kijk voor inschrijvingen en informatie op
www.zoukamor.be