Tips en Fun

15-06-2011

Zoek de zouk

Zouk lijkt in heel Nederland aan te slaan: er is bijna geen salsafeest meer te vinden waar geen zouk wordt gedanst en het aantal dansscholen dat ook zouklessen aanbiedt, neemt ook buiten de Randstad snel toe. Vandaar een speciale pagina met aandacht voor zouk en alles wat daarmee (in)direct samenhangt.

Ben jij helemaal into zouk en heb je leuke tips en suggesties? Mail dan naar de redactie!

Laatste bericht: 2 juli: kizomba bootcamp in Eindhoven


17-12-2010

The Awesome Dancer

Hoe moet ik spinnen? Wat voor kleding kan ik het beste dragen? Kan ik wel naar een salsafeest gaan als ik pas net met lessen ben begonnen? The Awesome Dancer vertelt je alles over dansen! Heb je een vraag over dansen, mail dan naar: Awesomedancer

Laatste tip: Cursus Basisvaardigheden Salsadocent een feit23-08-2008

La Reina de la Salsa

Heb jij een vraag over liefde, relaties of andere zaken die mogelijkerwijs te maken hebben met salsa? Stuur dan een e-mail naar La Reina. Neem er de tijd voor en geef genoeg achtergrondinformatie, zodat La Reina zich een goed beeld van de situatie kan vormen. Mailen kan via: La Reina de la Salsa

Laatste vraag: Help! Salsadames maken me gek!04-06-2010

Caribische gerechten

Heb je iets te melden over koken, heb je een lekker gerecht dat de moeite waard is of wil je advies over de beste voeding om gewéldig salsa te kunnen dansen, mail dan dan naar: Caribische gerechten

Eet smakelijk en niet te weinig..

Laatste bericht: Grand'O-cocktail03-06-2011

El Ensoñador

In salsadansers schuilt niet zelden een romantische en creatieve geest, dat zagen we met Valentijnsdag. Gooi je gevoelens eruit, El Ensoñador luistert dolgraag naar jouw gedichten! En hij houdt ook zelf ogen en oren open, ook voor mooie songsteksten / lyrics. Wil je contact opnemen met El Ensoñador, stuur dan een email naar: El Ensoñador

Laatste bijdrage: Oscar D' Leon - lloraras15-03-2009

500 x Salsa Radio Carrousel Black & White parties

Salsa Radio Carrousel is de 500e uitzending gepaseerd. Een mijlpaal, dus werd het tijd voor een serie van 4 feesten, waarmee de crew van Carrousel (Gustavo, Leo, Marion & Wilbert) iedereen heeft bedankt voor de steun en support die ze al die jaren hebben gehad! Check deze speciale feestpagina voor alle informatie over de feesten, achtergronden over Radio Carrousel en binnenkort ook de foto's!

Laatste bericht: 4e Black & White party: bedankt iedereen!

09-03-2008

TIPS EN FUN

Tips en Fun

Salsadansen is op zich natuurlijk al fun! Maar om je er no?g meer van te laten genieten, geeft ons team van salsaexperts op deze pagina regelmatig tips. Doe er je voordeel mee en have fun!

Zin in meer fun? Kijk dan ook eens op onze link-voor-link-pagina 'Various friends and fun'!

30-12-2008

Danskleding: do's and dont's

Dansen is een gevoelssport. Als je je prettig en zelfverzekerd voelt in je kleding, dans je lekker. En dat zie je! Kies voor kleding en schoenen waarin je je goed kunt bewegen.

Kleding
Draag geen dingen die opkruipen, los kunnen laten of af kunnen zakken; niet handig! In soepel-vallende materialen dans je fijn en het ziet er mooi uit. Bij salsa is de kleding gebaseerd op bewegings-vrijheid.

Als het binnen warm is en je danst er flink op los, ga je onvermijdelijk transpireren. Eigenlijk maakt het dan niet zo veel meer uit hoeveel je aan hebt. Je zult consessies moeten doen: wat is mooi, dansbaar en comfortabel? Maar een middenweg is goed te vinden.

Natuurlijke stoffen, zoals katoen, linnen, wol en leer ademen en hebben het voordeel dat ze je warm houden in de winter en koelheid bieden in de zomer. Ze hebben echter ook nadelen: vaak kreuken, verkleuren of krimpen ze in de wasmachine, vaak zit er geen rek in en ze vallen niet zo soepel.

Synthetische materialen als polyester, viscose en elastan, ademen niet, maar hebben niet de nadelen van natuurlijke materialen. Bovendien hoef je ze bijna niet te strijken.

Combinaties van syntetische en natuurlijke materialen hebben een beetje van allebei en blijven mooi. Uiteindelijk gaat het om het comfort, dus draag datgene wat je zelf fijn vindt.

Schoenen
Als je gaat tennissen, ga je ook op tennisschoenen tennissen, dan gaat het beter en het is beter voor je voeten. Dat geldt voor dansschoenen natuurlijk ook. Je leert een bepaalde techniek en dat is fijn. Maar dansschoenen helpen je om je techniek beter ten uitvoer te brengen. Alles gaat beter en makkelijker.

Zorg dat dansschoenen goed aansluiten. Ze mogen zeker niet te groot of te wijd zijn. Ze moeten goed passen zowel in de lengte als in de breedte. Zorg dat ze lekker zitten en laat dat het belangrijkste criterium zijn bij de keuze. Omdat het zo nauw komt met passen is het beter je dansschoenen (zeker als het je eerste paar is) in een gespecialiseerde danswinkel te kopen waar ze je goed kunnen adviseren en helpen.

Neem voor meer informatie over kleding en dansschoenen of advies hierover op maat contact op met Excento Dance Gear. Bij Sandra en haar team ben je in goede handen! Je kunt ook bij de winkel binnenlopen: die is gevestigd in Tilburg. Ze nemen er de tijd voor je. Kijk voor meer informatie op www.excento.nl.