12-09-2008

Dansen en kleding

Danskleding moet lekker zitten, iets waar je je goed in kunt bewegen, dat is belangrijk. Je moet je ook zelfverzekerd voelen in de kleding die je draagt. De kleding mag best anders zijn dan je normaal door de week naar je werk zou dragen of wanneer je een avondje uitgaat naar de kroeg.

Salseras:
In principe kan alles. Een wijdvallende broek met top, een mooie rok of jurk. Mooie hakjes staan supervrouwelijk onder een rok of jurk. Danssneakers zijn echt not done onder een rok of jurk!. Voor onder een broek kan het wel.

Ook jazzballetschoentjes kunnen goed onder een broek. Maar vrouwelijker is toch wel hakjes onder een rok of jurk. Bovendien zorgen hakken voor een mooiere houding. En het is een kwestie van wennen. Er zijn verschillende hakhoogtes verkrijgbaar varie?rend van 3 cm tot 10 cm.

Salseros:
Body fit modellen doen het goed. Shirts die strak langs het lichaam zitten, niet te wijd en niet te strak. Verder mogen heel strakke shirts uiteraard ook als je denkt dat je dat kunt hebben omdat je een mooi (gespierd) bovenlijf hebt. In bodyfit en strakke modellen komen de bewegingen van je bovenlichaam beter tot zijn recht omdat ze beter te zien zijn.

Hele wijde hemden mogen ook. Alleen zie je dan je bewegingen niet zo goed. Korte of lange mouw maakt voor het dansen niet uit. Degenen die erg veel dansen op een avond en/of veel transpireren geven vaak de voorkeur aan korte mouw. Voor de pantalon geldt; een wijde pijp. Dan lijken alle bewegingen die je met je voeten/benen maakt, groter. De beweging in pijpen vergroten de beweging die je zelf maakt.

Tip:
Ga voor goede dansschoenen waarop je goede grip op de vloer hebt en je goed kunt draaien. Dan hoef je je niet de hele avond zorgen te maken over dat je uitglijdt of juist niet kunt draaien doordat je schoenen te stroef zijn. Bovendien is het op de lange termijn beter voor je gewrichten.

Voor meer informatie over kleding en een advies op maat verwijzen wij je graag door naar Excento Dance Gear. Kijk op www.excento.nl of kom langs in de winkel in Tilburg.

La Reina de la Salsa

08-09-2008

Help! Salsadames maken me gek!

Vraag

Beste Reina,

Het lijkt me niet makkelijk dit uit te leggen, maar ik zal het proberen. Soms ga ik salsa dansen in het weekend. Ik ben zelf geen goede danser en meestal blijf ik aan de kant alleen maar om te kijken of kletsen met andere latino's (ik ben van Zuidamerikaanse afkomst).

Als ik wil dansen, vraag ik dat gewoon netjes en verder zonder bijbedoelingen, 'just dance'. Dat vrouwen heel sensueel kunnen dansen vind ik prima maar in de meeste gevallen is het lichamelijke contact zo heftig dat je zomaar opgewonden raakt... dat je vergeet dat je aan het dansen bent. Vrouwen maken me gewoon gek, elke keer is het raak.

Soms denk ik: gaat het vrouwen echt om het dansen? Of zoeken ze stiekem een erotische contact? Ik zie er goed uit en ik ben lang, maar zonder vriendin. Ik weet echt niet of vrouwen me serieus nemen of dat ze me als een soort fantasie zien.

Ik zou graag een rustig iemand ontmoeten die meer de moeite neemt om mij te leren kennen. Salsa is voor mij een optie geworden om in contact te komen met andere latino's die in Nederland wonen en natuurlijk dansen. Misschien kan ik met je advies de natuur van de salsadames beter begrijpen.

Met vriendelijk groeten,
Alexlatin

Antwoord

Beste Alexlatin,

Als latino zijnde moet je weten dat salsa een vrij 'close' dans is. Het is ook zo dat dames en heren op een leuke manier elkaar uitdagen in salsa. Zij doen dit met hun lichaamsbeweging, voetenwerk of gezichtsuitdrukking. Het hoeft niet altijd iets te betekenen. Mocht je merken dat er toch dames zijn die tegen je zin in iets verder gaan, dan mag (moet) je dat gerust laten blijken.

Op salsafeestjes kom je veel mensen tegen. Als je op zoek gaat naar iemand moet je je verstand goed gebruiken en je gevoel volgen. Mijn advies aan iedereen is: heb respect voor jezelf, zodat anderen respect voor jou tonen. Zowel voor dames als heren geldt dat je je limiet moet kennen en je eigen waardevol gedraagt waar je ook bent.

Een tip voor jou: kijk goed uit met generaliseren. Je moet niet alle salsa dames over e?e?n kam scheren. Ieder individu heeft zijn/haar persoonlijkheid. Dus volg je gevoel en als iemand de ware voor je is, merk/voel je dat snel genoeg!

Veel dansplezier!

Liefs,
Reina

Reactie

Beste Reina,

Alexlatin heeft gelijk. Ik vraag me dat ook af of het de dames echt om het dansen gaat. Ik ben zelf een Surinaamse vrouw, kan redelijk goed dansen. Als je niet op dansles hebt gezeten wordt je ook niet gevraagd. Ik wil gewoon dansen. Mijn Antilliaanse vriendin heeft hetzelfde probleem. Dus je uiterlijk en niveau is ook belangrijk. Je moet jong en blond zijn.

Met vriendelijke groet


Anoniem
06-05-2007

LA REINA DE LA SALSA

La Reina de la Salsa

Heb jij ook een vraag over liefde, relaties of andere zaken die mogelijkerwijs te maken hebben met salsa? Stuur dan een e-mail naar La Reina.

Neem er de tijd voor en geef genoeg achtergrondinformatie, zodat La Reina zich een goed beeld van de situatie kan vormen. Mailen kan via: La Reina de la Salsa