22-02-2011

Eindhoven & internet

Het programma 'Caribisch Carrousel' is op twee manieren te beluisteren:

Eindhoven
Elke maandag / every monday / cada lunes - 21.00 -23.00 h - Studio 040 (via de ether op 94.0 FM - kabel 94.4 FM).

Click for live streaming through the internet / haz clic aqui para escuchar la musica


Telefoon: 040-750 55 05
Chat: carrousel@hotmail.com


Je kunt ook:

NB. Soms is er op de zender een kortdurende technische storing. Onze exuses daarvoor.

07-02-2011

The Radio Carrousel crew

Marion del Prado
Marion del Prado
(redactie & presentatie)Wilbert Pourier
Wilbert Pourier
(sidekick)DJ Satkoos
DJ Satkoos
(sidekick)
28-05-2010

MixedWorldMusic.com

Een mooie site met nieuws over wereldmuziek. Dat en veel meer. Vooral het nieuws over de festivals. Neem vooral eens af een toe een kijkje als je geïnteresseerd bent in veel meer dan alleen salsamuziek. Je kunt je ook abonneren op hun nieuwsbrief.

06-02-2011

Marion met Oscar d'Leon Antwerpen


06-02-2011

Radio Carrousel in de media


Salsamuziek in Brabant: 'meer dan plaatjes draaien'

Artikel Brabants Dagblad 4 oktober 2008

Marion in beeld


In de 3e editie van Latin E-magazine : een leuk artikel over Radio Carrousel! (pagina 26). Rechts zie je het archief van eerdere uitgaven.


08-03-2010

DJ Freddy presents...

Kijk, iets nieuws! Freddy heeft zijn eigen rubriek. Naast zijn gedachten-spinsels heeft hij ook Charts, hitlijsten met salsa, zouk, bachata en merengue, ondergebracht in de volgende categorie?en:

 • Salsa Grooves Top 40
 • Zouk Vibes Top 15
 • Bachata Tunes Top 10
 • Merengue Tunes Top 10
Klik hier om naar de charts te gaan.
14-01-2009

BasilaChill

Op deze website vind je de meeste van de online radio stations (en andere media) van Curac?ao, Bonaire, Aruba and St. Martin.

Basilachill

19-01-2009

Mambo parties everywhere!

De 50-er jaren van de vorige eeuw, een tijdperk wat veel aandacht in de salsadanswereld heeft. Het was de tijd van de mambo en het Palladium. DJ Juan zond ons deze leuke clip. Een beetje historie, maar vooral veel dans. Neem even de tijd hem af te kijken: Class, Romance and Style, maar vooral heel veel energie!

Geniet van dit YouTube-filmpje!

14-01-2009

Latin Beat: alles over salsa en latin!

Latin Beat

Een must!! Het beste tijdschrift over salsa & latin music.

Bestellen

11-03-2011

Most Wanted 'HotShot'

Heb je ook wel eens willen weten welke naam bij een artiest hoort? Of dat je een nummer leuk vindt, maar niet weet van welke cd? Let dan op deze rubriek!

Elke maand tipt Most Wanted een 'HotShot'. Dit kan van een bekende, maar ook onbekende artiest zijn. Bovendien kan het een tip zijn uit verschillende genres. Gewoon een tipje voor de 'fun' van een van de beste latin en salsa cd-winkels in Nederland.

HotShots 2010

 • Januari: 55 jaar La Sonora Ponceña
 • April: Marco Toro y su Ensamble met het album Mi Campana


HotShots 2009

 • Januari:
  Maraca met het album 'Lo que queiro es fiësta"
 • Februari:
  Band Nabori met het album 'Historia del barrio'
 • Maart:
  La Excelencia met het album 'Mi Tumbao Social'
 • April:
  Clave Sonera met het album 'Rumba Para Viena'
 • Mei:
  SalsAfrika
 • Juni:
  Marco Toro ensemble met het album 'Oido al Tambor'
 • Juli:
  Alex Wilson met het album 'Salsa Con Soul'
 • Augustus/September:
  Alex Bello met het album 'Abreme tu corazón'
 • Oktober:
  ‘Rhythms Del Mundo Classics’
 • November/December:
  Francisco Pena met het album 'Y tu querisa salsa'

Radio

Toon berichten sinds laatste  
Er zijn GEEN berichten aanwezig. (voor de geselecteerde periode)
06-05-2007

SALSA RADIO CARROUSEL

Salsa Radio Carrousel

Carrousel is een programma met 'music around the world'. Een muziekmix voornamelijk afkomstig uit het westelijk continent, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ook is er aandacht voor de muzikale roots uit Afrika en voor alle andere soorten en typen Latijns-Amerikaanse muziek, zoals bv tango en Surinaamse muziek. Naast de muziek zijn er ook interviews en houdt Carrousel je op de hoogte van hetgeen er reilt en zeilt in 'salsa & latin muziekland'.

09-06-2010

Tremendo Cuban

"Ola senora bonita te mando la foto tomada de ese gran dia de antemano muchas grasias y estamos en contacto saludos que te conserves Bazwuin Germany"

11-03-2011

Collega radio


Donderdagavond zijn de uitzendingen van Latin Life van 20.00 tot 22.00 uur landelijk te beluisteren via latinlife.alphenstadfm.nl (stream aanklikken) en in de regio op de kabel 103.4 MHz of in de ether 105.4 MHz. Uiteraard draait Latin Life lekkere tropische muziek en informeert jou over actueel nieuws, uitgaanstips en het Latin Life weerbericht.

31-05-2010

500 x Salsa Radio Carrousel Black & White parties12-07-2009

OnlineSalsa.com

OnlineSalsa.com is een onafhankelijke salsa site gericht op de internationale salsa gemeenschap.

OnlineSalsa.com

Als one-stop portal voor ‘all things salsa’ heeft de site zich tot doel gesteld om het meest actuele en meest complete informatieaanbod voor gepassioneerde ‘salseros’ te bieden.

26-01-2010

Sponsor Stichting Kumasi!


Maandag 23 maart 2009 had Radio Carrousel in haar uitzending een bijzondere gast: Janny van der Velden namens stichting Kumasi. Stichting Kumasi richt zich primair op de vele kansloze kinderen en jongeren in Ghana. Janny werkt mee aan voorlichtingsprojecten en vaccinatiecampagnes. Daarnaast heeft ze de afgelopen drie jaar ook veel hulpgoederen verscheept. Het interview werd omlijst met muziek uit alle delen van Afrika: niet voor niets de roots van veelerlei Caribische muziek!

Wil je meer informatie of wil je Stichting Kumasi sposoren? Mail dan naar Janny of bel haar op 040-84 82 853Stichting Kumasi nodigt je uit om eens een kijkje te nemen op de nieuwe website. Verder vraagt de stichting donaties zodat ze tijdens haar volgend voorlichtingsproject in november de school essentie?le voorzieningen kan aanbieden zoals 4 toiletten en de aanbouw van 4 klaslokalen.


Stichting Kumasi met Janny in Ghana

Update januari 2010

Met €1.400,- aan donaties is Janny naar Ghana gegaan om te starten met het schoolproject. Meteen na aankomst in Cape-coast hebben ze een vergadering belegd met het schoolbestuur van de Calvatory school in Ekon. De hoogste prioriteit was een schoolgebouw met tenminste 3 klaslokalen en de mogelijkheid tot uitbouw. Dat is gelukt in 7 weken! Ook het project “Wijzer in de liefde” is uitgevoerd. Dit jaar zijn de jongens en meisjes samen voorgelicht. Educatieve schoolmaterialen, pennen, schriften en voetballen zijn geschonken. Voor uitgebreide informatie over de bestedingen zie www.stichting-kumasi.nl

27-07-2009

¿Quieres hablar español?

Wat zingen die Spaanstalige artiesten en bands nou eigenlijk?
Volg een cursus Spaans bij native speaker Ana María van taalschool Hablemos en je weet het!


Taalschool Hablemos

15-12-2008

OPROEP: salsa amigos gezocht!

Het programma 'Caribisch Carrousel' draait eigenlijk al jaren op input vanuit het salsacircuit. Naast de muziek en agenda's krijgt Marion ook vaak persoonlijke tips en vooral inspiratie van dingen die mensen haar vertellen.

Ooit was er een rubriek, genaamd 'salsa amigos'. Daarin kwamen mensen aan het woord (live in de studio) die iets te vertellen hadden over salsa, over zichzelf als latino in Nederland, of als Antilliaan in de salsa muziekwereld. Kortom: gewoon leuke dingen van leuke mensen.

Lijkt het jou leuk en wil je eens een uitzending meemaken, meld je dan bij Marion aan als gast voor salsa amigos! Je hoeft helemaal geen uitstekende prater te zijn. Het programma is relaxed en voor en door jullie. Het is live en daar zit 'm de charme in! Just be yourself en we gaan er informatieve twee uurtjes van maken!

17-07-2008

SalsaPower

De grootste internationale salsasite met onder meer een speciale online radio-pagina!

SalsaPower

11-03-2011

Latin nieuws


Latinnieuws