12-09-2008

Etiketten van danskleding en dansschoenen

Wat draag je nou eigenlijk tijdens het dansen? Voor iedereen geldt: draag datgene waar je je lekker in voelt en je comfortabel in kunt bewegen. Ga vooral niet te warm gekleed en draag geen dikke, stugge materialen. Draag bij voorkeur lichte en rekbare materialen.

De kleding voor een dansles of feest is wel heel anders.

Tijdens de les kun je trainingskleding aan. Of wanneer je direct van je werk komt, in je gewone, dagelijkse kleding. Draag wel goed schoeisel, bij voorkeur dansschoenen, ook tijdens de les! Dat is erg belangrijk: beter voor je voeten en al je pezen, spieren en banden!

Wanneer je naar een (salsa)feest gaat, kleed je jezelf anders dan wanneer je gaat werken of naar de kroeg gaat. Door de week al zo vaak in een (spijker) broek met platte schoenen. Dus, het is toch juist fijn om je anders te kleden wanneer je naar een dansfeest gaat en je als vrouw je vrouwelijke kant mag laten zien. Ga lekker opgetut en uitgedost naar een salsafeest in een mooie jurk, rok of sexy broek die wat korter is of met splitten met mooie hakken eronder.

Er is qua dansschoenen veel keuze. Open schoenen, dichte schoenen, verschillende hakhoogtes, kleuren, platte schoenen, laarsjes noem maar op. Voor advies hierover kun je bij Excento prima terecht. Ze zijn heel deskundig en geven je goede tips en advies.

Voor mannen zijn er mooie stijlvolle pantalons in diverse soorten met wijde pijpen van soepelvallende stoffen te krijgen waarin de bewegingen beter tot hun recht komen. En sexy strakke tops en bodyfit modellen in diverse kleuren en prints.

De danskleding- en schoenentrends staan eigenlijk los van de gewone modetrends en ook weer niet. Ze gaan hun eigen gang en volgen af en toe toch een beetje de mode. Danskleding is ook niet onderhevig aan zomer of winter; als je gaat dansen ga je vrij luchtig gekleed en zijn wollen kleding en dikke ribstof niet echt geschikt voor het dansen.

Een tip voor het dansen in de winter: draag een broek onder je rok of jurk en trek die uit wanneer je op het feest aankomt. Dan heb je het niet zo koud onderweg in de auto of als je nog een stukje moet lopen. Je moet toch ook al je schoenen verwisselen.

Voor meer informatie over kleding en dansschoenen en een advies op maat verwijzen wij je graag door naar onze kledingpartner Excento Dance Gear. Bij Sandra en haar team ben je namelijk in goede handen! Kijk voor meer informatie op www.excento.nl

The Awesome Dancer

17-12-2010

Cursus Basisvaardigheden Salsadocent een feit

Annetje nodigt je uit om een kijkje te nemen op de Salsa Opleiding Hyves. Met gepaste trots kan ze ons vertellen dat begin 2011 de cursus Basisvaardigheden Salsadocent van start gaat, en daarmee deze onafhankelijke Salsa Opleiding in Nederland een feit is.

Deze opleiding is ontstaan omdat de Nederlandse salsadocenten voelden dat het belangrijk is dat aankomende salsadocenten en -assistenten een gedegen basis hebben. Lees meer op de Hyve Salsa Opleiding.

06-05-2007

THE AWESOME DANCER

The Awesome Dancer

Hoe moet ik spinnen? Wat voor kleding kan ik het beste dragen? Kan ik wel naar een salsafeest gaan als ik pas net met lessen ben begonnen? The Awesome Dancer vertelt je alles over dansen! Heb je een vraag over dansen, mail dan naar: Awesomedancer

18-09-2008

Salsa, son of samba?

Check Salsavolcanica's overzicht van verschillende danssoorten.

01-03-2008

Forumdiscussie 'Moslims & salsa?'

Praat mee over deze maatschap-pelijke ontwikkelingen op dit forum
01-03-2008

Forumdiscussie 'Diplomaplicht dansdocenten'

Op deze site kun je meedoen met een forum over het wel of niet een diploma moeten hebben als dansleraar (m/v). Het is niet alleen bedoeld voor dansdocenten, maar ook voor cursisten en andere belangstellenden. Laat dus je mening weten over dit onderwerp!